Hoe het werkt - digitale bestanden

Wat is een printable?

Een printable is een digitaal bestand dat je via een link kunt downloaden. Vervolgens moet je zelf het bestand printen. Je krijgt dus niets via de post thuisgestuurd.

Welke bestandstypen worden aangeboden?

Alle onze bestanden worden geleverd in hoge resolutie, 300 dpi.

PNG: de uitnodigingen of geboorteposters besteld met de online editor. Wil je ze graag in PDF of JPG, dat kan, stuur even een mailtje dan zetten wij de bestanden voor je om.

PDF: alle overige producten zoals alle printables, de speurtochtpakketten e.d., de uitnodigingen geleverd bij de kinderfeestjes.

Producten personaliseren via onze online editor

Onze uitnodigingen en geboorteposters zijn via de online editor op onze website te personaliseren. Zie voor meer informatie en werkwijze op de pagina online editor / ontwerptool.

Personaliseerbare PDF bestanden en benodigde sofware

Sommige van onze producten, zoals de diy uitnodigingen behorende bij de speurtochten en draaiboeken, de diploma's en feestpakketten zijn personaliseerbaar. De tekst kun je zelf eenvoudig overtypen in het gratis te downloaden programma Adobe Reader. Of een product personaliseerbaar is staat vermeld bij de extra informatie van het betreffende product.

Om deze tekst aan te passen heb je het gratis te downloaden programma Adobe Reader nodig. Op veel computers is dit programma al voor-geïnstalleerd. Indien deze nog niet geïnstalleerd is op je computer kun je dit programma gratis downloaden via de website van Adobe: https://get.adobe.com/nl/reader/.

Let op: in andere PDF-readers is de tekst van onze bestanden niet juist aan te passen. Verspringt de tekst of krijg je een ander lettertype te zien dan is je bestand waarschijnlijk niet geopend in het juister programma. Onze bestanden werken niet op een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet. Je zult de bestanden moeten downloaden, bewerken en printen op een laptop of computer.

Wat is allemaal aan te passen in een personaliseerbaar PDF bestand?

Open je PDF-bestand in Adobe Reader en typ de voorbeeldtekst eenvoudig over. Alleen tekst die in een grijs vlak staat is aanpasbaar.

Wanneer je tekst langer is dan de voorbeeldtekst dan kun je de grootte van het lettertype aanpassen zodat de tekst toch past in het aangegeven vak. Hou er wel rekening mee dat als de tekst veel langer is dan op het voorbeeld de layout minder mooi kan worden en dat de lengte van tekst niet oneindig is. Ook het lettertype zelf is aanpasbaar.

Kleuren, clipcart en layout is niet aanpasbaar. De bestanden zijn beveiligd waardoor ze niet te gebruiken zijn in andere programma’s zoals photoshop e.d.

Aanpassen van tekst in onze bestanden kan alleen in Adobe Reader. Zorg dat je eerst Adobe Reader opent en dan pas het bestand zodat je zeker weet dat je in de juiste PDF-reader werkt.

Automatische downloads PDF bestanden

Betaal je online dan ontvang je binnen enkele minuten na het afronden van de bestelling een automatische email met daarin een link naar de te downloaden bestanden. 

Heb je gekozen voor vooraf overmaken dan worden de bestanden op werkdagen via mail toegestuurd nadat de betaling door ons is verwerkt. Om het proces te versnellen kun je een email sturen met de melding dat het bedrag is overgemaakt.

Ontvang je na 10 minuten na afronden van je bestelling geen email check dan eerst je “ongewenste email/spambox”. Een heel enkele keer komt het voor dat het wat langer duurt afhankelijk van de drukte en de instellingen van je eigen mailbox. Heb je na een uur nog geen email ontvangen met de link naar je downloadpagina neem dan contact met ons op. Wij zullen dan kijken wat de oorzaak is en je snel alsnog de bestanden toesturen.

Je ontvang een email met een link naar je eigen downloadpagina. Klik op deze link. Op de downloadpagina zie je de link(en) naar je bestelde product(en). Klik op de downloadlink(en) en de bestanden worden automatisch gedownload. Je vind de bestanden terug op je computer in de map "downloads". Afhankelijk van je eigen instellingen kunnen de bestanden elders opgeslagen zijn op je computer. 

De bestanden kunnen maximaal 6 keer na aankoop gedownload worden. Dit is om frauduleus delen van de bestanden tegen te gaan. Zorg dus dat je de bestanden direct goed opslaat op je computer zodat je het bestand altijd opnieuw kunt gebruiken. Mocht er iets mis zijn gegaan bij het downloaden of je hebt het bestand niet goed opgeslagen neem dan contact met ons op.

Ontvangst digitale bestanden gepersonaliseerd via de online editor

Bestanden besteld via onze online editor ontvang je op werkdagen binnen 24 uur via de mail.

Printen

De feest-printables zijn op A4 formaat ontworpen om thuis te printen op een kleurenprinter. Ook kun je de bestanden printen bij een copyshop.

De uitnodigingen en gepersonaliseerde posters besteld via de online editor ontvang je in PNG formaat zodat je deze zowel thuis kunt printen als kunt versturen naar een online printservice. Wil je de bestanden graag in jpg ontvangen, stuur dan even een mailtje dan zetten wij het bestand voor je om.

De kant en klaar posters worden geleverd in JPG zodat ze ook af te drukken zijn bij online afdrukservices of fotoafdrukservices.

Gebruik altijd wit papier. Voor het mooiste resultaat kun je printen op mat fotopapier. Maar wat dikker printerpapier volstaat uiteraard ook goed. Gebruik bij voorkeur ten minste 160-220 grams papier.

Je kunt de bestanden zo vaak printen als je wilt, maar alleen voor persoonlijk gebruik.

Er kunnen kleine kleurverschillen voorkomen tussen kleuren van de afbeeldingen op je computerscherm en de daadwerkelijk kleuren op de prints. Dit heeft te maken met de calibratie van je eigen computerscherm, met de soort papier die je gebruikt maar ook met je printer en de gebruikte printerinstellingen.

Wijken bij het printen je kleuren heel erg af van de kleuren van je scherm (en is je scherm goed gekalibreerd) check dan eerst het inktniveau van alle kleuren van je printer. Kleuren kunnen wel iets afwijken maar nooit heel erg veel.

Knippen en plakken

Sommige van onze ontwerpen moeten nog uitgeknipt worden of gevouwen en geplakt. Hoe lang je hiermee bezig bent is lastig aan te geven en hangt sterk af van het soort ontwerp en het aantal dat je nodig hebt. Een vlaggenlijn kun je in 20 minuten af hebben, maar wil je 20 traktatiedoosjes in elkaar zetten dan heb je meer tijd nodig.

Gebruik een schaar of een snijmesje met liniaal en snijmat om de ontwerpen uit te knippen/snijden. Wat je zelf prettig vind.

Vragen

Je bent zelf verantwoordelijk voor het juist downloaden, aanpassen en printen van de bestanden. Uiteraard staan wij graag voor je klaar om je bij eventuele problemen verder te helpen zodat je zo snel mogelijk kunt genieten van je aankoop. Maar met onze uitgebreide handleiding die je ontvangt bij iedere printable zal het vast en zeker goed verlopen.

Copyright en gebruik

Het is niet toegestaan de bestanden door te sturen naar vrienden en familie. De aanschaf is alleen voor persoonlijk gebruik. Respecteer de tijd en moeite die het kost om de ontwerpen te maken en verwijs familie en vrienden door naar onze website en deel de bestanden niet met anderen.

Het is niet toegestaan de bestanden, de geprinte versies of producten gemaakt met onze printables door te verkopen of op wat voor manier dan ook te verspreiden.

De bestanden zijn alleen voor persoonlijk gebruik. Commercieel gebruik op wat voor manier dan ook is niet toegestaan.

Print je Feestje maakt in haar ontwerpen soms gebruik van gekochte afbeeldingen/clipart van andere ontwerpers onder licentie. Deze afbeeldingen zijn niet het eigendom van Print je Feestje en worden ook niet als zodanig verkocht. Het auteursrecht van de gebruikte karakters, clip-art en grafische afbeeldingen blijft behouden aan de copyrighthouders. Voor al het overige rust het copyright bij Print je Feestje. De ontwerpen of delen hieruit mogen niet gebruikt worden bij eigen ontwerpen, producten of op websites e.d.