Hoe het werkt - digitale bestanden

We bieden op 3 manieren digitale bestanden aan.

Digitale bestanden van producten gepersonaliseerd via onze online ontwerptool

Een aantal van onze producten zoals de uitnodigingen en geboorteposters zijn via de online ontwerptool op onze website te personaliseren. Zie voor meer informatie en werkwijze op de pagina online editor / ontwerptool.

Kies je voor een digitaal bestand dan ontvangt je een bestand in JPG formaat in hoge resolutie, 300 dpi. Wil je graag een PDF-bestand, dat kan, stuur even een mailtje dan zetten wij de bestanden voor je om.

Bestanden besteld via onze online ontwerptool ontvang je op werkdagen binnen 24 uur na bestelling via een aparte email.

Losse printables

Een printable is een digitaal bestand dat je via een link kunt downloaden. Vervolgens moet je zelf het bestand printen. Je krijgt dus niets via de post thuisgestuurd. Na online betaling via de webshop ontvang je direct een aparte email met een link naar je te downloaden bestanden.

Al onze printables worden geleverd in PDF formaat in hoge resolutie, 300 dpi.

Personaliseerbare printables

Sommige van onze producten, zoals de diploma's en printables behorende bij de feestpakketten zijn personaliseerbaar na downloaden. De tekst kun je zelf eenvoudig overtypen in het gratis te downloaden programma Adobe Reader. Of een product personaliseerbaar is staat vermeld bij de extra informatie van het betreffende product. Alleen tekst is aan te passen. Layout, kleuren, clipart etc zijn niet aanpasbaar. De bestanden zijn alleen aan te passen in Adobe Reader en niet te gebruiken in andere programma's zoals photoshop e.d.

Op veel computers is Adobe Reader al voor-geïnstalleerd. Indien deze nog niet geïnstalleerd is op je computer kun je dit programma gratis downloaden via de website van Adobe: https://get.adobe.com/nl/reader/.

Let op: in andere PDF-readers is de tekst van onze bestanden niet juist aan te passen. Verspringt de tekst of krijg je een ander lettertype te zien dan is je bestand waarschijnlijk niet geopend in het juister programma. Onze bestanden werken niet op een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet. Je zult de bestanden moeten downloaden, bewerken en printen op een laptop of computer.

Ook voor de personaliseerbare printables geldt dat je direct na online betaling een aparte email ontvangt met daarin de link naar jouw te downloaden bestanden.

Downloadlink voor printables

Ontvang je na 10 minuten na afronden van je bestelling geen email check dan eerst je “ongewenste email/spambox”. Een heel enkele keer komt het voor dat het wat langer duurt afhankelijk van de drukte en de instellingen van je eigen mailbox. Heb je na een uur nog geen email ontvangen met de link naar je downloadpagina neem dan contact met ons op. Wij zullen dan kijken wat de oorzaak is en je snel alsnog de bestanden toesturen.

Je ontvang een email met een link naar je eigen downloadpagina. Klik op deze link. Op de downloadpagina zie je de link(en) naar je bestelde product(en). Klik op de downloadlink(en) en de bestanden worden automatisch gedownload. Je vind de bestanden terug op je computer in de map "downloads". Afhankelijk van je eigen instellingen kunnen de bestanden elders opgeslagen zijn op je computer. 

De bestanden kunnen maximaal 6 keer na aankoop gedownload worden. Dit is om frauduleus delen van de bestanden tegen te gaan. Zorg dus dat je de bestanden direct goed opslaat op je computer zodat je het bestand altijd opnieuw kunt gebruiken. Mocht er iets mis zijn gegaan bij het downloaden of je hebt het bestand niet goed opgeslagen neem dan contact met ons op.

Printen

De meeste printables zijn ontworpen op A4 formaat om thuis te printen op een kleurenprinter. Ook kun je de bestanden printen bij een copyshop.

De digitale producten besteld via de online ontwerptool hebben vaak een specifiek formaat dat je zelf bv via de printerinstellingen kunt aanpassen om toch te printen op A4 formaat.

Gebruik altijd wit papier. Voor het mooiste resultaat kun je printen op mat fotopapier. Maar wat dikker printerpapier volstaat uiteraard ook goed. Gebruik bij voorkeur ten minste 160-220 grams papier.

Je kunt de bestanden zo vaak printen als je wilt, maar alleen voor persoonlijk gebruik.

Er kunnen kleine kleurverschillen voorkomen tussen kleuren van de afbeeldingen op je computerscherm en de daadwerkelijk kleuren op de prints. Dit heeft te maken met de calibratie van je eigen computerscherm, met de soort papier die je gebruikt maar ook met je printer en de gebruikte printerinstellingen.

Wijken bij het printen je kleuren heel erg af van de kleuren van je scherm (en is je scherm goed gekalibreerd) check dan eerst het inktniveau van alle kleuren van je printer. Kleuren kunnen wel iets afwijken maar nooit heel erg veel.

Knippen en plakken

Sommige van onze ontwerpen moeten nog uitgeknipt worden of gevouwen en geplakt. Hoe lang je hiermee bezig bent is lastig aan te geven en hangt sterk af van het soort ontwerp en het aantal dat je nodig hebt. Een vlaggenlijn kun je in 20 minuten af hebben, maar wil je 20 traktatiedoosjes in elkaar zetten dan heb je meer tijd nodig.

Gebruik een schaar of een snijmesje met liniaal en snijmat om de ontwerpen uit te knippen/snijden. Wat je zelf prettig vind.

Vragen

Je bent zelf verantwoordelijk voor het juist downloaden, aanpassen en printen van de bestanden. Uiteraard staan wij graag voor je klaar om je bij eventuele problemen verder te helpen zodat je zo snel mogelijk kunt genieten van je aankoop. Maar met onze uitgebreide handleiding die je ontvangt bij iedere printable zal het vast en zeker goed verlopen.

Copyright en gebruik

Het is niet toegestaan de bestanden door te sturen naar vrienden en familie. De aanschaf is alleen voor persoonlijk gebruik. Respecteer de tijd en moeite die het kost om de ontwerpen te maken en verwijs familie en vrienden door naar onze website en deel de bestanden niet met anderen.

Het is niet toegestaan de bestanden, de geprinte versies of producten gemaakt met onze printables door te verkopen of op wat voor manier dan ook te verspreiden.

De bestanden zijn alleen voor persoonlijk gebruik. Commercieel gebruik op wat voor manier dan ook is niet toegestaan.

Print je Feestje maakt in haar ontwerpen soms gebruik van gekochte afbeeldingen/clipart van andere ontwerpers onder licentie. Deze afbeeldingen zijn niet het eigendom van Print je Feestje en worden ook niet als zodanig verkocht. Het auteursrecht van de gebruikte karakters, clip-art en grafische afbeeldingen blijft behouden aan de copyrighthouders. Voor al het overige rust het copyright bij Print je Feestje. De ontwerpen of delen hieruit mogen niet gebruikt worden bij eigen ontwerpen, producten of op websites e.d.