Hoe het werkt - digitale bestanden

We bieden op 3 manieren digitale bestanden aan.

Voor alle digitale bestanden geldt dat je direct na afronden van de bestelling een aparte email ontvangt met daarin de downloadlink naar jouw producten. Je kunt dus gelijk aan de slag.

Soorten digitale bestanden

Digitale bestanden van producten gepersonaliseerd via onze online ontwerptool

Een aantal van onze producten zoals de uitnodigingen, geboorteposters, knijpfruitwikkels en labels zijn via de online ontwerptool op onze website te personaliseren. Zie voor meer informatie en werkwijze op de pagina online editor / ontwerptool.

Afhankelijk van het soort product ontvang je een PNG bestand of een PDF bestand. Altijd in hoge resolutie, 300 dpi op het aangegeven formaat. Wil je graag het bestand in een ander bestandsformaat ontvangen? Dat kan, stuur even een mailtje dan zetten wij de bestanden voor je om.

Losse printables

Een printable is een digitaal bestand dat je via een link kunt downloaden. Vervolgens moet je zelf het bestand printen. 

Al onze printables worden geleverd in PDF formaat in hoge resolutie, 300 dpi.

Personaliseerbare printables

Sommige van onze producten, zoals de printables behorende bij de feestpakketten zijn personaliseerbaar na downloaden. De tekst kun je zelf eenvoudig overtypen in het gratis te downloaden programma Adobe Reader. Of een product personaliseerbaar is staat vermeld bij de extra informatie van het betreffende product. Alleen tekst is aan te passen. Layout, kleuren, clipart etc zijn niet aanpasbaar. De bestanden zijn alleen aan te passen in Adobe Reader en niet te gebruiken in andere programma's zoals photoshop e.d.

Op veel computers is Adobe Reader al voor-geïnstalleerd. Indien deze nog niet geïnstalleerd is op je computer kun je dit programma gratis downloaden via de website van Adobe: https://get.adobe.com/nl/reader/.

Problemen met downloaden?

Normaal gesproken zou je de email met de downloadlink direct na de bestelling moeten ontvangen. Zie je na ongeveer 20 minuten na het afronden van je bestelling de email met jouw downloadlink niet verschijnen in je mailbox, check dan eerst of deze mogelijk in je spambox terecht is gekomen. Zie je ook daar de email niet neem dan contact met ons op. Wij zullen dan kijken wat de oorzaak is en je zo snel mogelijk alsnog de bestanden toesturen.

Afhankelijk van het soort bestand wordt het bestand na klikken op de downloadlink automatisch gedownload of alleen geopend op je scherm.

Een PDF wordt doorgaans gedownload zonder te openen. Zoek het bestand op in één van je directories (meestal de map 'downloads') en open het bestand vanaf daar. 

Een PNG bestand wordt doorgaans geopend zonder dat deze automatisch wordt opgeslagen. Je kunt op mobiel 2 seconden op de afbeelding drukken waarna er een menu opent om de afbeelding op te slaan. Op desktop kun je met de rechtermuisknop op de afbeelding klikken om deze op te slaan.

De losse printables kunnen maximaal 10 keer na aankoop gedownload worden en de link verloopt na 6 maanden. Dit is om frauduleus gebruik van de link tegen te gaan. Zorg dus dat je de bestanden direct goed opslaat op je computer zodat je het bestand zelf altijd opnieuw kunt gebruiken.

Mocht er iets mis zijn gegaan bij het downloaden of je hebt het bestand niet goed opgeslagen neem dan contact met ons op zodat we je de bestanden opnieuw kunnen sturen.

Printen

De losse printables zijn ontworpen op A4 formaat om thuis te printen op een kleurenprinter. Ook kun je de bestanden printen bij een copyshop of zelf laten drukken bij een (online-printshop).

De digitale producten besteld via de online ontwerptool hebben vaak een specifiek formaat dat je zelf bv via de printerinstellingen kunt aanpassen om op jouw gewenste formaat te printen. Bij elk product ontvang je een instructie om meerdere afbeeldingen op 1 A4 te printen.

Je kunt de bestanden zo vaak printen als je wilt, maar alleen voor persoonlijk gebruik.

Er kunnen kleine kleurverschillen voorkomen tussen kleuren van de afbeeldingen op je computerscherm en de daadwerkelijk kleuren op de prints. Dit heeft te maken met de calibratie van je eigen computerscherm, met de soort papier die je gebruikt maar ook met je printer en de gebruikte printerinstellingen.

Wijken bij het printen je kleuren heel erg af van de kleuren van je scherm (en is je scherm goed gekalibreerd) check dan eerst het inktniveau van alle kleuren van je printer. Kleuren kunnen wel iets afwijken maar nooit heel erg veel.

Knippen en plakken

Sommige van onze ontwerpen moeten nog uitgeknipt worden of gevouwen en geplakt. Hoe lang je hiermee bezig bent is lastig aan te geven en hangt sterk af van het soort ontwerp en het aantal dat je nodig hebt. Gebruik een schaar of een snijmesje met liniaal en snijmat om de ontwerpen uit te knippen/snijden. Wat je zelf prettig vind.

Vragen

Je bent zelf verantwoordelijk voor het juist downloaden, aanpassen en printen van de bestanden. Uiteraard staan wij graag voor je klaar om je bij eventuele problemen verder te helpen zodat je zo snel mogelijk kunt genieten van je aankoop. Maar met onze uitgebreide handleiding die je ontvangt bij iedere printable zal het vast en zeker goed verlopen.

Copyright en gebruik

De bestanden zijn alleen voor persoonlijk gebruik. Commercieel gebruik op wat voor manier dan ook is niet toegestaan.

Deel ook de bestanden niet met familie, collega's of vrienden en respecteer de tijd en moeite die het kost om de ontwerpen te maken en de website te onderhouden zodat we deze kunnen blijven aanbieden.

Print je Feestje maakt in haar ontwerpen vaak gebruik van gekochte afbeeldingen/clipart van andere ontwerpers onder licentie. Deze afbeeldingen zijn niet het eigendom van Print je Feestje en worden ook niet als zodanig verkocht. Het auteursrecht van de gebruikte karakters, clip-art en grafische afbeeldingen blijft behouden aan de copyrighthouders. Voor al het overige rust het copyright bij Print je Feestje. De ontwerpen of delen hieruit mogen niet gebruikt worden bij eigen ontwerpen, producten of op websites e.d.